ULTRA FACIAL 28ML NEMLENDİRİCİ SEPETTE 859 TL!

1.250 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO

Kepek Neden Oluşur ve Nasıl Giderilir?

Eylül 21, 2024
Kepek Neden Oluşur ve Nasıl Giderilir?Kepek Neden Oluşur ve Nasıl Giderilir?

Saç derinde sürekli beyaz pullar mı görmeye başladın? Endişelenme, pek çok kişi hayatının bir döneminde bu sorunla karşılaşıyor. Kepekle baş etmenin yolu ise bu sorunun nedenlerini anlamaktan geçiyor!

Dışarıdan bakıldığında temiz ve bakımlı görünen saçlara sahip olmak hepimiz için oldukça önemli. Her ne kadar saçlarımızı düzenli olarak yıkıyor olsak da kimimiz için kepek problemi ısrarla devam edebiliyor. Özellikle saçların kısa oluşundan ötürü erkeklerde kendini daha fazla belli eden kepekler, omuz üzerinde bıraktığı beyaz görüntüyle oldukça rahatsız bir his verebiliyor. Peki, kepek saç derimizde neden oluşuyor dersin? Sen de kepek probleminden şikayetçiysen ve “Kepek nasıl geçer?” sorusuna yanıt arıyorsan doğru adrestesin!

1. Saç Derisinde Kepek Neden Oluşur?

Saç Derisinde Kepek Neden Oluşur?Saç Derisinde Kepek Neden Oluşur?

Kepek, saç derimizin çeşitli sebeplerden dolayı soyulup dökülmesiyle oluşan bir görünüm. Zaman zaman herkeste görülebilen bu durum, bazı kişilerde yıl boyu devam edebiliyor. Birazdan bu yaygın sorun hakkında birtakım önerilerimiz olacak. Ancak önerilerimize geçmeden evvel dilersen saç derimizde nelerin kepek oluşumunu artırdığına bir bir değinelim!

1.1. Jöle ve Saç Şekillendirici Sprey Kullanımı

Birçok kişi saçlarını şekillendirmek için jöle ve şekillendirici sprey kullanıyor. Ancak bu ürünlerin uzun süreli ve yoğun kullanımı kepek oluşumunu tetikleyebiliyor. Jöle ve saç şekillendirici spreyler saç derisinde birikerek kuruluk oluşmasına neden olabiliyor. Böylelikle saç derisi kepeklenmeye daha yatkın hale geliyor.

1.2. Saçı İyi Durulamamak

Saçları şampuanladıktan sonra saç derisinde kalıntı bırakmamak son derece önemli. Şampuan veya saç kremi gibi ürünlerin deride kalması bu bölgede kepek oluşmasını hızlandırabiliyor.

1.3. Saç Yıkama Sıklığı

Saçları az ya da çok sık aralıklarla yıkamak kepek problemine adeta davetiye çıkarıyor. Sık yıkama saç derisinin doğal yağını kaybedip kurumasına yol açarken, seyrek yıkama ise yağların saç diplerinde birikmesine sebep olabiliyor. 

1.4. Mevsim Geçişleri

Mevsim geçişleriyle sıcak ve soğuk ortamlarda bulunmak saç derisinde soyulmalara yol açabiliyor. Fazla soğuk ya da sıcak havalar saç derisini kurutarak kepeklenmeyi artırabiliyor.

1.5. Kalitesiz Saç Boyaları

Kalitesiz saç boyalarının kullanılması da kepeğe yol açabilen arasında yer alıyor. Bu Bu boyalar boyalı saç derisinde kepeklenmeyi tetikleyebiliyor.

1.7. Stres ve Hormonal Değişiklikler

Stres, ergenlik ya da menopoz gibi hormonal değişiklikler de kepek oluşumunu destekleyebiliyor. Özellikle yoğun stres dönemlerinde cildin yağ üretiminin artması ya da azalması kepeğin artmasına neden olabiliyor.

1.8. Düzensiz Beslenme

Düzensiz ve yetersiz beslenme vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin gereken seviyede alınamamasına yol açabiliyor. Özellikle B vitamini ve çinko eksikliğinde saç derisinde kepek oluşumu gözlemlenebiliyor.

2. Saç Derisinde Kepek Nasıl Geçer ?

Saç Derisinde Kepek Nasıl Geçer ?Saç Derisinde Kepek Nasıl Geçer ?

Yukarıda saydığımız etmenlerden bir ya da birkaçına sahipsen muhtemelen saç derin kepek oluşumuna oldukça müsait. Günlük hayatını olumsuz etkileyen bu görünümün çözümlerini de elbette merak ediyor olmalısın. Bu yöntemleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Kepekle başa çıkmanın en etkili yollarından biri tabii ki özel olarak formüle edilmiş şampuanları kullanmak. Bu şampuanların düzenli kullanımı kepek istenilen görünüme ulaşılmasını sağlıyor.
  • Anlaşıldığı üzere kuru saç da kepek oluşumuna son derece müsait. Saç derisini nemlendirmek için yine özel olarak formüle edilmiş saç kremlerini tercih edebilirsin.
  • Saçını yıkarken doğru teknikler kullanarak kepek oluşumuna karşı çıkabilirsin. Saç yıkama sıklığı ve suyun sıcaklığına dikkat etmelisin.
  • Saç şekillendirici ürünlerini dikkatle seçmelisin. Ayrıca bu ürünleri saç derine direkt uygulamaktan kaçınarak saç tellerine uygulamaya özen göstermelisin.

3. Saç Nasıl Yıkanmalıdır?

Saç Nasıl Yıkanmalıdır?Saç Nasıl Yıkanmalıdır?

Saç yıkama rutini kepek oluşumunu önlemede kritik bir rol oynuyor. Doğru şampuan seçiminden yıkama yöntemlerine kadar birçok husus kepek oluşumuna önemli etki edebiliyor. Saçlarını yıkarken aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

  • Öncelikle saç tipine ve ihtiyaçlarına uygun bir şampuan seçmelisin. Özel formüle edilmiş bir şampuan kullanmak saç yıkamanın en önemli adımlarından.
  • Saçlarını yıkarken aşırı sıcak ya da soğuk su kullanmaktan kaçınmalısın. Ilık su kullanarak saç derinin doğal yağ dengesini korumaya yardımcı olabilirsin.
  • Şampuanı uygularken saç derine dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapmalısın. Böylece saçını etkili bir şekilde temizleyebilirsin.
  • Saçlarını yıkadıktan sonra şampuanı tamamen duruladığından emin olmalısın. Yukarıda belirttiğimiz üzere saç derisinde biriken şampuan kalıntıları da kepeklenmeye neden olabilir.

4. Kepeğe Karşı Doğru Şampuan Seçiminin Önemi

Kepeğe Karşı Doğru Şampuan Seçiminin ÖnemiKepeğe Karşı Doğru Şampuan Seçiminin Önemi

İnatçı ve düzenli bir biçimde tekrarlayan bir kepek görünümü yaşıyorsan şampuan seçimine mutlaka özen göstermelisin. Saç derinde sebum dengesini sağlamak için özel formüle edilmiş bir şampuan bu noktada senin için mükemmel bir tercih olabilir. Saç derisinin nem dengesini koruyan ve nazik formüle sahip şampuanlarla kepek oluşumunu önlemeye yardımcı olabilirsin!

5. Tüm Saç Derisi için Kiehl's Yeter!

Tüm Saç Derisi için Kiehl's Yeter!Tüm Saç Derisi için Kiehl's Yeter!

Daha çok kepek konusuna ağırlık verdik; fakat yağlanma ve kuruluk gibi diğer istenmeyen saç görünümleri için de Kiehl’sın farklı kategorilerine göz atabilirsin. Hedefe yönelik saç bakımında sunduğu doğal kaynaklı içeriklerle zenginleştirilmiş ürünler ile şaşırtıcı sonuçlar vadeden Kiehl’s, saçlarındaki sağlıklı ve normal saç görünümünü geri getirmeyi hedefliyor. Doğanın gücünü saçlarında hissedeceğin Kiehl’s ürünleri yanında! 

 

Hadi vakit kaybetmeden sepetini hazırla!

← Öncesi Sonrası →